Ar Rūdolfa Blaumaņa lugas “Skroderdienas Silmačos” viesizrāžu tūri 2021./2022. gada sezonu noslēdzis Ogres teātris, kas 2020. gada oktobrī ieguva reģionāla jeb pilsētas teātra statusu.

Šosezon, neraugoties uz pandēmijas ierobežojumiem, Ogres teātris nospēlējis 27 klātienes izrādes.

Teātris sezonu atklāja 2021. gada augustā ar labdarības izrādi “Lai dzīvo Bušona!” Ogres novada medicīnas darbiniekiem, pateicoties par pašatdevīgo darbu Covid-19 pandēmijas laikā. Skatītāju vērtējumam šosezon nodoti divi jauniestudējumi Jāņa Kaijaka režijā – aktrišu
Margaritas Luteres un Astras Kolbergas izspēlētās monodrāmas izrādē “Vakars ar Kokto” un latviešu autora Harija Gulbja lugas “Olivers” iestudējums. Kā katru gadu, arī šovasar teātris devies viesizrādēs ar brīvdabas iestudējumu “Skroderdienas Silmačos” – šogad izrāde tika spēlēta Līvānos, Birzgalē un Siguldā, pulcējot rekordlielu skatītāju skaitu. Tāpat tapuši jauni audioieraksti pandēmijas laikā aizsāktajā Kārļa Skalbes pasaku lasījumu ciklā, kas bez maksas klausāms platformā Soundcloud.com. Pavasarī nospēlēta labdarības izrāde “Vakars ar Kokto”, ieņēmumus no izrādes ziedojot Ukrainas atbalstam. Visu sezonu režisora un pedagoga Jāņa Kaijaka vadībā aktīvi darbojusies arī Ogres Teātra studija, kuras audzēkņi kāpuši uz skatuves izrādēs “Rītdiena ir tālu” un “Skroderdienas Silmačos”.

Ar jubilejas izrādi “Rītdiena ir tālu” šosezon atzīmēta Ogres teātra prezidentes un aktrises Laumas Straumes 70 gadu jubileja un iegūtais apbalvojums “Ogres goda pilsonis”. Savukārt režisoram un teātra mākslinieciskajam vadītājam Jānim Kaijakam šosezon piešķirts Valsts apbalvojums – Atzinības krusts.

“2021./2022. gada sezona bijusi gara un pilna sarežģījumu – teātra darbību ietekmējusi gan pandēmija, gan citi faktori. Šobrīd, kad “dzīves dramaturģija” spēcīgi ietekmē sabiedrības noskaņojumu, ir īpašs prieks par to, ka redzam – teātris skatītājam ir vajadzīgs un var sniegt gan vielu pārdomām, gan iespēju ievilkt elpu un ļauties kopābūšanas priekam,” par sezonu stāsta Ogres teātra vadītāja Ieva Rodiņa.

Sezonas noslēgumā teātris ar diplomiem un sponsoru “IndieJānis”, “SierŠtelle” un “Fazer” sarūpētajām dāvanām apbalvojis nozīmīgākos mākslinieciskos sasniegumus. Atzinību par veiksmīgu aktierdarbu saņēmuši aktieri Margarita Lutere (loma izrādē “Vakars ar Kokto”),
Astra Kolberga (loma izrādē “Vakars ar Kokto”), Ernests Greizis (Olivers izrādē “Olivers”), Anita Saukane (Inese izrādē “Olivers”), Inta Bērziņa (Stefānija izrādē “Olivers”) un Katrīna Anna Ozoliņa (Elīna “Skroderdienās Silmačos”). Sezonas nodarbinātākais aktieris – Ernests Greizis, nodarbinātākā aktrise – Inta Bērziņa. Spēlētākā izrāde – liriskā franču komēdija “Rītdiena ir tālu”.

Ogres teātris darbību atsāks 2022. gada jūlija beigās, kad ar godalgoto izrādi “Ivanovs” viesosies teātra festivālā “Ķiršu dārzs” Balvos. Vairākas aktivitātes paredzētas arī augustā, Ogres pilsētas svētku ietvaros.